Pataki Zita

 

Az RTL időjósa, kommunikációs szakember. Egy ország kapta fel a fejét, amikor a Női váltón elindult Az utolsó lombik c. doku-reality vlogja. Zita itt férjével, Attilával együtt nyíltan felvállalta, hogy megmutatja a kilencedik, utolsó lombikbeültetéshez vezető utat azért, hogy információt adjon át azoknak, akik hasonló úton járnak és ledöntse azokat a tabukat, amelyek a nehezített gyermekvállalás körül vannak.

A fesztiválon Az önértékelés, önbizalomfejlesztés kommunikációs alapjai c. előadást hallhatjátok Zitától.

“Számomra a kommunikáció a fontos, amely saját érzelmeink felismerésével, tudatosításával kezdődik. Ez az első lépcső, az első feltétel a “vesztes nélküli” konfliktusmegoldásának, ahogy a helyes önismeret, a valós önkép is alapvető feltétele a kommunikációnak.

Ha az önképem helyes, az önértékelésem a helyén van, és mások önértékelését is tiszteletben tartom, kisebb a valószínűsége annak, hogy bárkivel parttalan vitákat folytassak, vagy heves, játszmákkal teli szituációkba kerüljek. De fordítva is igaz: ha az ön-kép és a valóság között túl nagy a különbség, azt biztos, hogy megszenvedi a kommunikáció.”